3x3 basketbal - spectaculair & urban

Wat ooit is begonnen op de pleintjes in de Verenigde staten, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste urban teamsport van de wereld. We hebben het natuurlijk over 3x3 basketbal.
Deze dynamische, spectaculaire, urban en innovatieve vorm van basketbal heeft wereldwijd meer dan 250 miljoen spelers. In 2021 was het zelfs een Olympische discipline!

3x3 basketball - Janssen-Fritsen Schelde Sports 3x3 basketball urban sport Olympisch - Janssen-Fritsen Schelde Sports

3x3 basketbal wordt zowel indoor als outdoor gespeeld. Een groot voordeel is dat 3x3 basketball een toegankelijke sport is. Het kan door iedereen gespeeld worden (mannen, vrouwen, jongens, meisjes, valide, invalide) zowel op recreatief als professioneel niveau. Daarnaast zijn de regels en vereiste capaciteiten ook erg toegankelijk.

Het enige dat je nodig hebt om 3x3 basketbal te kunnen spelen is 1 basket, 2 teams en 3 spelers per team op een half basketball court. Zo simpel is het!

Spelregels
De officiële 3x3 basketbal wedstrijden duren 10 minuten of eindigen wanneer een team 21 punten heeft behaald. Beide teams krijgen 12 seconden de tijd om te scoren.
Zodra een team een punt scoort, mag het andere team het spel direct voortzetten door de bal te dribbelen of te passen. Zodra een team buiten de tweepuntslijn is geweest mag er weer gescoord worden. Elke score achter deze tweepuntslijn is 2 punten waard en een score er binnen telt voor 1. Deze regel zorgt voor het dynamische en spectaculaire spel waar 3x3 basketbal om bekend staat.

3x3 basketball Olympische discipline bij Tokyo Olympische Spelen 2020

Verplaatsbaar 3x3 basketbal doel
De SAM 3x3 is een officiële FIBA 3x3 World Tour basketballstelling met ‘Urban’ uitstraling. Dit basketballdoel is volledig verplaatsbaar door één persoon, uitgevoerd met een SAM-systeem, een anti-wipnet en beschikt over een extra dikke en sterke padding. Bovendien heeft de SAM 3x3 een gepatenteerd ‘’dunk proof’’ glasbord met Pro-Action breakaway dunkring en heeft daarbij de mogelijkheid tot een ingebouwde 12-secondenklok. Kortom: deze basketballstelling beschikt over alle aspecten om zowel indoor- als outdoor 3x3 evenementen tot een succes te maken.

3x3 Street Slammer: gemakkelijk op te zetten, op te bergen en te vervoeren
Voor wie de ultimate ‘street feeling’ wil ervaren, is de 3x3 Street Slammer zeer geschikt. Het is de straatversie van de SAM 3x3 én de ideale basketbalstelling voor alle 3x3 evenementen. De 3x3 Street Slammer is gemakkelijk op te zetten, op te bergen en te vervoeren. De gewichtskar is optioneel te bestellen. Hierdoor creëert u extra contragewicht om de basketbalstelling in positie te houden tijdens het dunken.

Meer informatie over ons 3x3 gamma