Athletic Skills Model – Veelzijdig bewegen

Athletic-Skills-Model-Janssen-Fritsen

Een basket voor windsurfers? Glijvlakken voor in het bewegingsonderwijs? Balansborden voor de 55+’ers en een boulderwand voor voetballers? In één ruimte?

Ja! Wel in de innovatie accommodaties die worden ontworpen door het Nederlandse Athletic Skills Model (ASM). In samenwerking met Janssen-Fritsen zijn de eerste sportaccommodaties in Nederland gerealiseerd. Ook in België wordt deze nieuwe kijk op de inrichting van accommodaties uitgerold.

Een PLAYCE® voor bewegingsonderwijs
PLAYCE School is een nieuw concept voor het ontwerp en de inrichting van innovatieve gymzalen, speelhallen of sporthallen. Dit concept stimuleert gevarieerd en multifunctioneel gebruik door de grote hoeveelheid verschillende mogelijkheden en toepassingen. Hiermee kunt u eenvoudig lessen organiseren voor individuele oefeningen, spelvormen in kleine groepen of in een klassikale les.

Eenzijdig bewegen is bewegingsarmoede
Er zijn een aantal maatschappelijke uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Gezondheid en fitheid zijn belangrijker dan ooit. Mensen bewegen te weinig en als ze bewegen, is het vaak te eenzijdig. Vroegtijdig eenzijdig belasten of specialiseren zorgt voor een grotere kans op blessures, overbelasting en uitval.

Athletic-Skills-Model-Janssen-Fritsen-1 Athletic-Skills-Model-Janssen-Fritsen-2
Athletic-Skills-Model-Janssen-Fritsen-3 Athletic-Skills-Model-Janssen-Fritsen-4

De Schijf van 10! als rode draad
Veelzijdig bewegen is daarom belangrijk voor onze fitheid, vitaliteit en gezondheid. Het vormt de basis voor een leven lang bewegingsplezier. Bovendien zorgt het ook voor betere prestaties, minder blessures en meer creativiteit.

Veelzijdig bewegen laat zich het best uitleggen aan de hand van de Schijf van 10! Dit concept bestaat uit 10 grondvormen die gezamenlijk belangrijk zijn voor een optimale motorische ontwikkeling voor alle niveaus en alle leeftijden. Het geeft inzicht in ons beweeggedrag en biedt een structuur voor beweegprogramma’s.

Athletic-Skills-Model-Schijf-van-tien-Janssen-Fritsen

De Schijf van 10! is universeel toepasbaar voor alle vormen van bewegen en kan daarmee een gemeenschappelijke taal zijn voor samenwerking tussen alle beweegprofessionals. Bovendien vormt de Schijf van 10! de basis voor de inrichting van de sportieve binnen- en buitenruimte.

De 10 grondvormen van bewegen zijn:
01. Balanceren en vallen
02. Stoeien en vechten
03. Gaan en lopen
04. Springen en landen
05. Rollen, duikelen en draaien
06. Gooien, vangen, slaan en mikken
07. Trappen, schieten en mikken
08. Klimmen en klauteren
09. Zwaaien en slingeren
10. Bewegen op- en maken van muziek

ASM materiaaltas en ASM Graphics, exclusief geleverd door Janssen-Fritsen
De samenwerking tussen ASM en Janssen-Fritsen biedt de mogelijkheid om nog verder te gaan in de toepassing. Onder andere met een Schijf van 10! materiaaltas, geschikt om de 10 grondvormen van bewegen uit de Schijf van 10! in de praktijk toe te passen.

De ASM Graphics zijn muurstickers. Ze dagen kinderen uit tot bewegen en kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast. Zo krijgen de wanden in gymzalen en muren van schoolgebouwen en -pleinen een extra functie.
Met de bijgeleverde QR-code ziet de gebruiker direct wat hij er mee kan doen, omdat er enkele voorbeeldoefeningen zijn ontwikkeld.

Athletic-Skills-Model-Graphics-Janssen-Fritsen

Makeover voor de landingsmat en lange mat
Maar de samenwerking heeft ook gezorgd voor de ontwikkeling van nieuwe matten met een uniek ASM ontwerp. De kleurrijke ontwerpen geven een energiek en uitnodigend karakter in de opstelling van de gymzaal. Vergroot met deze ontwerpen de functionaliteit en veelzijdigheid van de gebruikelijke landingsmat en lange mat.

 Athletic-Skills-Model-landingsmat-opdruk-gebogen-basket-Janssen-Fritsen

Gebogen basket mét opdruk
Ook de baskets zijn opnieuw ontworpen door experts van het Athletic Skills Model (ASM). Maak de lay-up, het set shot en de rebound onvoorspelbaar en geef met deze gebogen baskets een nieuwe, uitdagende dimensie aan basketbal. De baskets zijn tevens voorzien van kleuren en patronen om te ondersteunen bij het mikken en voor meer variaties van scoren. Mogelijk als vaste installatie of in hoogte verstelbaar voor meer differentiatiemogelijkheden. Prijzen van de gebogen baskets zijn op aanvraag.

Een leven lang plezier in sporten, spelen en bewegen
Ziet u het ook zitten om samen op weg te gaan naar een gezonder, fitter en beter presterend Nederland én België?

Neem dan contact met ons op

Bekijk recent ingerichte ASM Gymzaal