Terug

Dynamisch speedminton

01 December 2017

Speedminton is dé vernieuwde racketsportversie van badminton en is sinds 2009 ook erg opkomend in Nederland. Bij deze spectaculaire sport gaat het voornamelijk om de snelheid van de shuttle. Na een mep met het racket kan de shuttle een snelheid behalen van zo’n 260 kilometer per uur! Het is daarom zeker geen spel voor watjes.

Speedminton kan zowel indoor- als outdoor gespeeld worden. Omdat de shuttle van speciaal materiaal is gemaakt, heeft hij een goede weerstand tegen wind. Hierdoor gaat het spel veel sneller dan de normale versie van het badminton. Een ander groot voordeel is dat Speedminton op allerlei verschillende ondergronden gespeeld kan worden. Op het zand, in de sneeuw of op een veld, het maakt niet uit. Met Speedminton kan alles! 

Speciaal voor grotere groepen is er een Sport en fun Speedmintonset. Deze handige en complete startset is altijd en overal te gebruiken. De set bestaat uit alle materialen die nodig zijn om 10 speelveldjes op te zetten voor zowel binnen- als buitengebruik. Ook zijn de materialen met de bijbehorende opbergtas makkelijk mee te nemen voor onderweg.
In combinatie met de spelhandleiding wordt het Speedminton gegarandeerd een succes!

Wie het spel liever met z’n tweeën speelt, kan gebruik maken van de Speedmintonset S700. Deze uitgebreide instapset bestaat uit een handige opbergtas met daarin twee rackets, verschillende soorten speeders, speciale speelveldmarkering en een uitgebreide handleiding.
Kortom: alle benodigdheden zijn te vinden in deze set.

Voor de fanatiekeling die niet meer kan stoppen en het liefst de hele nacht door wil spelen is een speciale ‘’Speedminton Speedlights’’ versie ontwikkeld. Door de acht lichtgevende staafjes in de kop van de Night Speeder te steken, geven de shuttles licht en wordt het Speedminton een ware belevenis!

Alle sets zijn aan te vullen met de Speedminton Mixpack. Deze koker bevat alle verschillende soorten speeders inclusief een windring om de Speeder te verzwaren. Hiermee wordt de windgevoeligheid verkleind en kan het spel met nóg meer snelheid gespeeld worden.