Terug

KanJam, een stoer frisbeespel voor jong en oud!

23 Oktober 2017

KanJam is een interactief  frisbeespel en komt oorspronkelijk uit Amerika. Ondanks dat het spel nog niet zo bekend is in Nederland, vinden er wereldwijd wedstrijden plaats waarin teams elkaar uitdagen tot een ’potje KanJam’.

In dit laagdrempelige frisbeespel komen mikken, samenwerking, inspanning en coördinatie fantastisch samen tot een competitief spel dat plezierig en eindeloos bespeelbaar is voor alle leeftijdscategorieën.

KanJam_Janssen-Fritsen

Een aantal benodigdheden en productomschrijvingen om Kanjam te kunnen spelen.

De KanJam Startset is voor zowel binnen- als buitengebruik en wordt gespeeld met 2x2 spelers en 2 doelen. Een doel heeft de vorm van een grote ton en is gemaakt van gerecycled materiaal.
Bovenaan het doel bevindt zich een gleuf, waarin de frisbee moet worden geworpen.
De intentie van het spel is om 21 punten te behalen door met je frisbee tegen of in het doel te gooien. Wanneer je zonder hulp van je teamgenoot direct in de gleuf gooit, win je het spel. Ook al sta je achter. Een directe worp in de gleuf is onoverwinnelijk.

De werpschijf ‘’KanJam Disc oranje’’, is samen met het KanJam doel, een onmisbaar product om KanJam te kunnen uitoefenen. Met deze frisbee krijgt iedereen de mogelijkheid om te leren werpen, mikken en gooien.

KanJam sluit goed aan bij de verschillende leerdoelen en domeinen in het basisonderwijs. Daarbij bestaat het spel uit simpele spelregels die makkelijk en snel te begrijpen zijn voor leerlingen. Daarom heeft KanJam speciale pakketten voor het basisonderwijs ontwikkeld, die zowel binnen als buiten van toepassing zijn. De KanJam schoolset (16 spelers) geeft kinderen de kans om op een speelse manier te leren werpen, vangen en mikken. De set bestaat uit 8 doelen, 6 Discs, 8 stickers, 4 opbergboxen, een handleiding en de KanJamApp waarmee de puntentelling gemakkelijk bijgehouden kan worden.

Voor grotere groepen is de KanJam Schoolset (24) ontwikkeld. Deze set beschikt over een verdubbeling van de inhoud, waardoor het spel met meer personen gespeeld kan worden.
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Verder is er een speciale KanJam ‘’Glow in the dark’’ Startset ontwikkeld, om het spel in het donker te kunnen spelen. Door middel van oplichtende KanJam doelen en een Glow-Disc wordt KanJammen nóg spannender en leuker!

Om variatie aan te brengen in de startset van KanJam is de KanJam ‘’Glow in the dark’’ Kit ontwikkeld. Deze kit bestaat uit 2 reflecterende plakfolievellen om de gleuf van de doelen op te lichten en beschikt over een KanJam Glow Disc om in het donker te kunnen frisbeeën.

Binnen of buiten. Dag of nacht. KanJam kan altijd en overal.