Terug

Top 10 balsporten in de gymzaal

01 Augustus 2018

Omdat ook jongeren in het bewegingsonderwijs graag afwisseling hebben in hun activiteiten hebben we een top 10 gemaakt van balsporten die in de gymzaal gespeeld kunnen worden. Ze kunnen door leerlingen van elke leeftijd gespeeld worden.


Janssen-Fritsen basketbal1 Basketbal

Wil je jongens en meisjes even tot de groten der aarde laten voelen, laat hen dan basketbal spelen. Er is niemand die het niet leuk vindt om de basketbal door de ring te gooien. In 2020 wordt 3x3 basketbal een Olympische discipline.

2 Volleybal

Eén van de meest toegankelijke balsporten is volleybal. Deze populaire balsport kan je met een groep jongeren spelen. Dankzij het spelerwisselsysteem heeft iedereen een belangrijke positie tijdens het spel.

3 Futsal 

Op nummer 3 staat futsal. Dit kan zowel door meisjes als door jongens en zelfs gemengd worden gespeeld. Een goede bal is hierbij van belang. Wij stellen graag ons uitgebreid assortiment aan je voor.

4 Badminton

Als je een kleine groep hebt kan je met zijn allen een partijtje badminton spelen. Maar is het normale badminton wat saai? Laat de ploegen na 10 punten doorschuiven naar een ander speelveld. Zo hebben ze steeds een andere tegenstander en heeft iedereen opnieuw gelijke kansen om te winnen. Kijk ook zeker hier om goed materiaal terug te vinden.

5 Tafeltennis

Tafeltennis is ook een sport waar niet al teveel attributen voor nodig zijn. Als verantwoordelijke voor het bewegingsonderwijs, weet je als geen ander dat tafeltennis leuk is voor iedereen. Je begint allemaal op hetzelfde niveau en bovendien kan iedereen het.

Janssen-Fritsen hockey

6 Hockey 

Dankzij een goede nationale hockeyploeg wint deze sport de laatste tijd aan populariteit. Als je van een sport mag zeggen dat het ideaal is om in een zaal te spelen, dan is het wel hockey. Met kwalitatief goed materiaalmaak je van je spelertjes grote kampioenen.

7 Tennis

Omdat deze sport veel media-aandacht krijgt, kan deze niet in onze top 10 ontbreken. Tennis is ideaal te spelen met ietwat kleinere groepen en bij voldoende tijd. Tennis wordt leuker naarmate je het speelt. Doe mee in dit spel en laat ze van jou winnen. 

8 Korfbal

Op nummer 8 is geëindigd: korfbal. Hier moet je een bal in een korf zien te gooien en dat is moeilijker dan het lijkt! Deze zaalsport is ideaal om te spelen met ietwat oudere jongeren.

9 Honkbal/softbal

Een sport die iedereen graag speelt, is honkbal of softbal. Je combineert hardlopen met armkracht. Met de allerkleinsten kan je peanutbal spelen: slaan vanaf een statief. Met een Soft safe bat kun je deze intensieve sport ook veilig binnen spelen. 

10 Speedminton

Wat meer en meer opkomt als volwaardige gymzaalsport is speedminton. Het is een variatie op badminton, maar met grotere rackets. Als je merkt dat de jongeren tennis en badminton graag spelen, zal deze speedminton ook zeker bij hen in de smaak vallen.