Vragen? Bel ons op 0492-530930

Een gezonde akoestiek volgens de gymzaal eisen van de KVLO

Bij een bezoek aan de discotheek is het algemeen bekend dat je te maken krijgt met een hoog geluidsniveau van de muziek. Zonder oordoppen betekent dit dat je binnen een relatief korte periode te maken kunt krijgen met gehoorbeschadiging. Maar wist jij dat het geluid in een gymzaal of sporthal ook schadelijk kan zijn? Zeker als je als docent of trainer iedere dag verschillende uren in de zaal aanwezig bent?

Geluid in sportaccommodatie en gymzaal belangrijk volgens NOC*NSF en KVLO

In een sporthal of gymzaal zonder geluid reducerende maatregelen kan het geluid in alle vrijheid weerkaatsen tegen vloer, muren en plafond. In sporthallen worden in de praktijk geregeld langdurige geluidsniveaus boven de 80 dB en lange nagalmtijden van 3,0 seconden gemeten. Bij een volwassen persoon kan een geluidsniveau van 80 dB of hoger schadelijk zijn voor het gehoor. Maar dit is niet het enige probleem.

Een langdurige blootstelling aan een te hoog geluidsniveau veroorzaakt niet alleen gehoorschade, maar het zorgt ook voor vermoeidheid, verminderende alertheid en/of ziekteverzuim. In een sporthal of gymzaal is het daarom belangrijk voor aanwezige docenten, trainers en sporters, om maatregelen te nemen. NOC*NSF heeft hier werk van gemaakt en een norm opgesteld waar een sportaccommodatie aan zou moeten voldoen. Deze norm is overgenomen in de Arbocatalogus voor het primair en voortgezet onderwijs en wordt ook onderschreven door de KVLO.

kvlo eisen gymzaal

Hoe kan je voldoen aan de NOC*NSF en KVLO norm voor je sportaccommodatie of gymzaal?

NOC*NSF en de KVLO volgen de norm dat de nagalmtijd voor een gymzaal minder dan 1,0 seconde moet zijn. Bij grotere sportaccommodaties is deze nagalmtijd wat ruimer afhankelijk van het volume van de sportaccommodatie. Je kan aan deze norm voldoen door je gymzaal of sportaccommodatie te voorzien van geluidsabsorberende panelen.

Door de akoestische panelen wordt het geluid geabsorbeerd. Dit heeft een groot effect op de akoestiek in de zaal en helpt jouw gehoor en dat van sporters en leerlingen, te beschermen.


Een stille gymzaal of sportaccommodatie voor een gezonde werksituatie

Zijn akoestische panelen een uitkomst voor jouw gymzaal of sportaccommodatie? Wij beantwoorden die vraag graag voor je! Wij bieden, in samenwerking met Acour, een gratis geluidsmeting aan. Hierbij bezoeken we jouw accommodatie en meten de nagalmtijd in de zalen. Deze meting is volledig kosteloos!

Via deze gratis meting ontdek je hoe het gesteld is met de akoestiek in je sportaccommodatie en of deze voldoet aan de eisen van de KVLO en NOC*NSF.

Op basis van de testresultaten kunnen wij jou adviseren welke oplossingen voor jouw gymzaal of sportaccommodatie benodigd zijn, zodat je voldoet aan de norm van de NOC*NSF en KVLO. Daarop bieden wij een pakket aan, op maat gemaakt voor jouw sportaccommodatie, om jou te helpen het geluidsniveau terug te brengen en hiermee een gezonde werkplek te creëren. 

Geïnteresseerd in de gratis geluidsmeting en een adviesgesprek? Meld je dan aan via het onderstaande contactformulier, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Gratis akoestiekmeting gymzaal of sportaccommodatie
* Dit veld is verplicht
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
Privacy *