De winnaar van de Basketbal Challenge is bekend! Bekijk hier de video van de loting!
Vragen? Bel ons op 0492-530930

ASM matten – Laat je inspireren door onze nieuwe instructiefilmpjes

Met de unieke patronen en vormen op de ASM matten van Janssen-Fritsen kun je een veelheid aan sport- en spelactiviteiten uitvoeren. De matten zijn een uitstekend hulpmiddel om leerlingen in beweging te krijgen. Om jou te helpen de matten maximaal te benutten hebben we een aantal inspiratiefilmpjes gemaakt die we graag met je delen.

ASM staat voor Athletic Skills Model. Het is een praktisch, wetenschappelijk model dat mensen wil motiveren meer en veelzijdiger te bewegen. Het vormt de basis voor een leven lang bewegingsplezier. Samen met de experts van ASM ontwikkelde Janssen-Fritsen onder andere speciale ASM landingsmatten en ASM lange matten.

ASM landingsmatten

Met de unieke patronen en vormen op de ASM landingsmatten vergroot je hun functionaliteit en stimuleer je creativiteit. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om op verschillende manieren te leren mikken, voetwerk te verbeteren of te variëren in het landen. De landingsmatten zijn bovendien zeer geschikt voor het toepassen van andere grondvormen van bewegen, zoals rennen, balanceren, vallen of springen.

De ASM landingsmatten zijn ook uitstekend te gebruiken voor basketbal, handbal, badminton, hockey of voetbal. Gebruik de mat verticaal of horizontaal als doel, en gebruik de stippen als aanduiding voor landingsplekken. Een losse mat is in de gymles of turntraining prima te gebruiken. Combineer hem bijvoorbeeld met touwen of ringen voor nog meer spellen en beweegvormen.

ASM lange matten

De lange mat heeft traditioneel alleen een witte oriëntatielijn in het midden om te helpen bij het landen. Onze ASM lange matten onderscheiden zich door hun unieke patronen en vormen. Ze zijn bedoeld om naast de standaardtoepassing ook andere beweegvormen te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan springen, slalommen, rollen, tikken, dansen en mikken.

De ASM lange matten zijn los inzetbaar tijdens de gymles of te combineren met touwen of ringen voor nog meer spellen en beweegvormen. Ze zijn verkrijgbaar in lengtes van 6 en 10 meter.

Niet verstoppen

De kleurrijke ASM matten van Janssen-Fritsen zijn een ware eyecatcher. Ons advies: stop ze niet weg in de berging maar laat ze prominent aanwezig zijn in de gymzaal. Zo maak je optimaal gebruik van hun energiek en uitnodigend karakter en creëer je extra beweegaanleidingen.