Vragen? Bel ons op 0492-530930

Amateursportorganisatie? Gebruik de BOSA-subsidieregeling

De BOSA-subsidieregeling helpt jouw lokale sportorganisatie financieel, om zaken in en rondom de accommodatie te kunnen verbeteren. De BOSA-subsidie bedraagt maar liefst 20% van de investering! Ben jij onderdeel van een amateursportorganisatie en zie jij verbeterpunten voor jouw sportaccommodatie? Is er bijvoorbeeld onderhoud nodig aan vaste toestellen of is het tijd om het sport- en spelmateriaal te vernieuwen? Dan kun je gebruikmaken van de subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA), speciaal in het leven geroepen voor amateursportorganisaties.

BOSA subsidie doeleinden

De BOSA regeling stimuleert amateursportverenigingen te investeren in onderhoud en/of bouw van hun sportaccommodatie, alsmede de aanschaf en onderhoud van sportmaterialen. De subsidiabele kosten zijn uiteenlopend! Enkele voorbeelden waarvoor je de BOSA subsidie kan inzetten:

  • Aankoop van grond
  • Aanleg parkeerplaatsen of bestrating plein
  • Nieuwe kleding
  • Bodemonderzoek
  • Asbestsanering 
  • Aanschaf sportmateriaal
  • Onderhoud

Duurzame investeringen zoals energiebesparing, circulariteit of klimaatadaptatie kunnen zorgen voor extra subsidie!

Denk aan zonnepanelen, warmtepompen, LED verlichting en sportveldverlichting.

bosa subsidieregeling


BOSA subsidie voorwaarden 2023

Om van deze subsidie gebruik te maken dient jouw organisatie:

  1. Een privaatrechtelijk rechtspersoon te zijn zonder winstoogmerk;
  2. Een juiste SBI-code (registratie Kamer van Koophandel) te bezitten waaruit blijkt dat de activiteiten betrekking hebben op amateursport;
  3. De accommodatie beschikbaar te stellen aan amateursport voor lokaal gebruik.
Kan jij bovenstaande punten voorzien van een check? Dan is het mogelijk deze bosa subsidie aan te vragen vanaf een subsidiebedrag van 2.500 euro. Per kalenderjaar geldt een maximum van 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager.

Voor 2023 is het BOSA budget vastgesteld op 77 miljoen euro. Dit bedrag wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Op peildatum 1 februari 2023 jl. was al 16,5 miljoen euro verleend en lopen voor 30,9 miljoen aanvragen. Wil je dus gebruikmaken van deze subsidieregeling, wees dan op tijd met jouw aanvraag!

Bekijk onderaan in deze pagina de video over de BOSA-subsidieregeling, om een goede indruk te krijgen van jouw mogelijkheden.


BOSA regeling aanvragen – hoe werkt dit?

De BOSA regeling kan zowel vooraf als achteraf worden aangevraagd. In het geval van achteraf subsidie moet dit binnen 12 maanden gebeuren nadat de activiteiten zijn afgerond. In geval van vóóraf aanvragen moet het project binnen 3 jaar worden gerealiseerd en krijg je een voorschot van 80%.

Waar kan jouw sportorganisatie deze subsidie voor gebruiken? Laat het ons weten via onderstaand formulier en we nemen vrijblijvend contact met je op om de BOSA mogelijkheden voor jouw specifieke situatie te bespreken. 

Janssen-Fritsen heeft sinds de introductie van de BOSA regeling in 2019 vele amateursportorganisaties geholpen met het verkrijgen van de BOSA subsidie. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen!
Advies of hulp bij het verkrijgen van de BOSA subsidieregeling?
* Dit veld is verplicht
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
Privacy *