De winnaar van de Basketbal Challenge is bekend! Bekijk hier de video van de loting!
Vragen? Bel ons op 0492-530930

Het speellokaal: de onmisbare eerste stappen van het gymmende kind

Over de ruimte, de inrichting en een blik op modern bewegingsonderwijs

Het speellokaal is de plek waar kleuters voor het eerst kennismaken met lichamelijke opvoeding. Daarom zijn de omgeving, de gebruikte toestellen en het sport- en spelmateriaal ontworpen voor gebruik door de allerkleinsten. Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd geĂŻnteresseerd te maken voor sport en spel. Daarom is er bij het ontwerp van de speellokaal producten nagedacht over de belevingswereld van kinderen. Producten met leuke felle kleuren, die ook de creativiteit aanwakkeren.

Kinderen mogen zelf ontdekken

Het speellokaal is tevens een interessante plek om nieuwe manieren van lesgeven uit te proberen. Sinds een aantal jaren zijn verschillende beweegprofessionals, waaronder Wim van Gelder van het plaform Alles In Beweging - onderweg met het implementeren van een nieuwe moderne aanpak van het bewegingsonderwijs. Een van de belangrijkste aspecten van deze nieuwe aanpak is om ieder kind te laten bewegen op zijn of haar niveau. De Bobbelbaan is een goed instrument om dit in de praktijk te brengen. Kinderen krijgen een rijke leeromgeving voorgeschoteld waarin zij op hun eigen manier kunnen deelnemen. In plaats van een voorgeschreven beweeginstructie mogen de kinderen zelf ontdekken hoe zij een bepaalde hindernis in het parcours nemen.

Kinderen worden vaardiger

In vergelijking tot de traditionele aanpak, waarbij er Ă©Ă©n toestel centraal staat en iedereen zijn of haar beurt afwacht om een vooraf afgesproken beweegoefening uit te voeren, is het bij de nieuwe aanpak aan het kind zelf om een beslissing te maken. Je kunt het materiaal van een beweegparcours zoals de Bobbelbaan op verschillende slimme manieren neerzetten, zodat er verschillende hindernissen ontstaan. Een hindernis op kniehoogte levert een hurk-wenssprong op. Een hindernis op scheenhoogte een sprong en een hindernis op schouder -of buikhoogte zorgt voor een klim. Pas je deze aanpak een aantal maanden toe, dan zal je zien dat alle kinderen vaardiger worden. En iedereen op zijn of haar manier en niveau.

Prettig voor gebruiker Ă©n docent

Bij het ontwerpproces van nieuwe producten houden wij niet alleen rekening met de eindgebruiker. Ook de docent moet prettig kunnen werken met de producten. Een speellokaal is meestal kleiner dan een normale gymzaal. Daarom zijn onze speellokaal producten compact en gemakkelijk op te bergen. Verderop in dit artikel benoemen we een aantal populaire speellokaal producten waarbij aan deze compactheid is gedacht. Ook ontbreken er meestal grondpotten in de vloer van een speellokaal. Om ervoor te zorgen dat beweegtoestellen voldoende stabiliteit hebben, maken wij het frame van het toestel extra zwaar. Dankzij ingebouwde verrolinrichting kan een docent het toestel eenvoudig verplaatsen.

Klimeiland: compact en compleet

Ben je op zoek naar een compleet maar tegelijkertijd ook compact product voor het speellokaal waarmee je alle kanten op kan tijdens kleutergym? Dan is het klimeiland een goede investering. Het klimeiland is een mobiel klimstation wat je gemakkelijk kunt verplaatsen en opbergen. Het bestaat uit een hoofdrek en twee zijvleugels. Aan de sporten van FSC® gecertificeerd hout kun je andere toestellen en attributen bevestigen, zoals een glijbaan of een evenwichtsbalk. Het klimraam integreer je gemakkelijk in een beweegparcours met een combiframe of een Jumper springkastje.

Uitgeklapt is het klimeiland een multifunctioneel toestel, maar ingeklapt laat het klimeiland ook zijn compacte waarde zien: je hebt slechts ca. 2 m² opbergruimte nodig! Daarnaast is het gewicht en het robuuste frame voldoende om het klimeiland zeer stabiel te plaatsen in het speellokaal.

Veilig product en snel gebruiksklaar

Het klimeiland is uitgebreid getest, TĂśV gekeurd en daarmee compleet veilig voor de jonge sporters onder ons. Voor de docent is het klimeiland eenvoudig te gebruiken. Het product wordt door ons gemonteerd afgeleverd, en na het loshalen van de klittenbandstroken kunnen de zijvleugels dankzij de transportwielen gemakkelijk uitgeklapt worden. Laat daarna de matten op de grond landen en je bent klaar voor kleutergym. We hebben een filmpje gemaakt waarin we het gebruiksklaar maken laten zien.

Meer over het klimeiland

Jumper: de speellokaal springkast

Als je aan de slag wilt met een springkast in het speellokaal, maar een Multikast® valt net te groot uit, overweeg dan een Jumper. Deze springkast heeft precies dezelfde eigenschappen als de Multikast® en is enkel een stukje lager en een stukje korter. Zeer geschikt voor de kleintjes, mede dankzij de zachte en veilige kopse kanten en het zachte bovendek. De kast heeft een fors gewicht om stabiel te kunnen staan, maar is met de verrolinrichting toch gemakkelijk te verplaatsen. De Jumper heeft inhaakopeningen zodat je andere toestellen en attributen kunt verbinden met de kast.

Evenals onze Multikast® kun je de Jumper ook in delen gebruiken. De Jumper is een veelgebruikt toestel in de Bobbelbaan, waarbij het piramidaal onderstel en de rest van de kast los van elkaar worden gebruikt. Daarom is het onderstel voorzien van zachte bekleding zodat het geschikt is voor de knieën.

Meer over de Jumper

Multibox®: een toestel en opbergruimte in één

De ruimte in een speellokaal wil je zo optimaal mogelijk kunnen benutten. Daar hebben wij rekening mee gehouden bij het ontwerp van de Multibox® - Het toestel heeft eigenschappen van een springkast maar is tegelijkertijd een opbergkast. Het bovendek is met 89 bij 80 cm een geschikt oppervlak om te gebruiken als tussenplatform bij een beweegparcours. Aan de zijkant zit een klimladder. Gebruik de zijopeningen voor het bevestigen van een koppelbuis of een accessoirebeugel en vergroot de inhaakmogelijkheden van de Multibox®. Schuif de opberglade uit en gebruik het opstapje.

Multibox® is een zwaar toestel wat zorgt voor stabiliteit, maar is toch gemakkelijk te verplaatsen dankzij de verrolinrichting. Plaats het spelmateriaal in de opberging zodat je bij aanvang van de les direct aan de slag kan.

Meer over de Multibox®

Speelvormen: eindeloos creatief

Onze speelvormen zijn zacht, hebben speelse kleuren en nodigen uit tot experimenteren. Dankzij koppelstrips zijn de vormen op alle manieren te combineren. Spelen met de vormen is goed voor de creativiteit en bovendien erg vermakelijk. Het assortiment speelvormen is groot met verschillende leuke vormen en kleuren. Bovendien is het materiaal van de hoes afwasbaar, Ftalaat-vrij en brandvertragend. De vulling is licht en CFK-vrij.

Bekijk hier de set speel- en beweegvormen

Laat je inspireren

Ben je op zoek naar een nieuwe speellokaalinrichting? Wij hebben een catalogus ontworpen waarin we uitgebreid stilstaan bij alle toestellen en het sport -en spelmateriaal. Bekijk hem hieronder. Heb je liever een papieren versie? Of vind je het prettig als wij meekijken? Wij geven graag advies op maat voor jouw specifieke situatie; altijd vrijblijvend. Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Contactgegevens
Type aanvraag
Neem met mij contact op via:
* Dit veld is verplicht
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.
Privacy *