Onderwijspartners enthousiast over Sportinnovator Centrum voor Bewegen in het Onderwijs

01 Februari 2018

De showroom van Janssen-Fritsen was maandag 29 januari het decor voor de kick-off van het Sportinnovator Centrum voor Bewegen in het Onderwijs. Tientallen aanwezige partners gingen de dialoog met elkaar aan over de toekomst van bewegingseducatie.

Het Sportinnovatorcentrum voor Bewegen in het Onderwijs is een initiatief van Janssen-Fritsen en Embedded Fitness en is dé ontmoetings- en broedplaats van onderzoekers, bedrijven, overheden en scholen in het primair en voortgezet onderwijs.

Onder toeziend oog van een goed gevulde showroom trapte dagvoorzitter Hans van Breukelen omstreeks 14.30 uur af. Het Sportinnovator Centrum voor Bewegen in het Onderwijs wil het onderwijs letterlijk in beweging brengen. Dat moet gaan gebeuren door sportieve innovaties in het onderwijs toe te passen. Sporten is belangrijk voor de gezondheid van kinderen, bovendien draagt een goede gezondheid weer bij aan goed leren.

Na een inspirerende toespraak van Maurits Hendriks over de waarde van goed en innovatief bewegingsonderwijs was het de beurt aan de aanwezigen om zelf aan de slag te gaan. Tijdens verschillende brainstormsessies zijn er concrete ideeën naar voren gekomen waar het Sportinnovator Centrum voor Bewegen in het Onderwijs op verder kan bouwen.