De winnaar van de Basketbal Challenge is bekend! Bekijk hier de video van de loting!
Vragen? Bel ons op 0492-530930

Gebruikersinstructie in beeld: bezoek aan nieuwe sporthallen in Utrecht en Druten

Eerste kennismaking

Bij het opleveren van een nieuwe gymzaal of sporthal geven onze vertegenwoordigers een instructie aan de gebruikers van de accommodatie. Tijdens een rondje door de zaal worden alle toestellen aangestipt en de werking ervan uitgelegd. Gebruikers mogen ook meteen zelf aan de slag om alles uit te proberen. Onze fotograaf sloot een aantal bezoeken aan om deze gebruikersinstructie op de gevoelige plaat vast te leggen.

Eerst uitleg, dan zelf aan de slag

Voor een sportaccommodatie zijn er verschillende type gebruikers. Zo heb je vakdocenten voor het bewegingsonderwijs en trainers van lokale sportverenigingen. Iedere gebruiker moet goed op de hoogte zijn van alle mogelijkheden in de zaal, maar ook waarop te letten met het oog op veiligheid. Daarom organiseren wij aan het einde van een oplevering een gebruikersinstructie, waarbij de vertegenwoordiger het gebruik van ieder toestel demonstreert. Ook gaan de gebruikers zelf aan de slag met oefenen.

Sporthal Het Plein in Utrecht Sporthal Het Plein in Utrecht

Sportcentrum De Gelenberg in Druten Sportcentrum De Gelenberg in Druten

Wij gingen mee met vertegenwoordigers Falco en Jurgen voor een fotoreportage. We brachten een bezoek aan sporthal Het Plein in Utrecht en het sportcentrum De Gelenberg in Druten. Voor beide locaties heeft Janssen-Fritsen de inrichting verzorgd.

Het Plein in Utrecht

Het Plein is de naam van de sporthal geopend in Leidsche Rijn Centrum in Utrecht. De hal maakt onderdeel uit van hetzelfde gebouw waar middelbare school Academie Tien in is gevestigd. Bijna elke wedstrijdsport kan op het niveau van NOC*NSF worden beoefend in de nieuwe sporthal. De afmetingen van de hal zijn 28 meter breed, 49 meter lang en 9 meter hoog. Overdag gebruiken de leerlingen van Academie Tien de faciliteiten, 's avonds en in het weekend is de sporthal beschikbaar voor verhuur via de gemeente Utrecht. Ondanks de 9 meter hoogte is slechts een gedeelte van de sporthal boven de grond te zien. Op het dak is een plein met groen, zitjes en een kas.

De Gelenberg in Druten

De Gelenberg in Druten is een nieuw sportcentrum met een zwembad, een sporthal en een gym- en turnhal. Het sportcentrum vervangt het oude zwembad en de oude sporthal in het centrum van het dorp. Het is een multifunctioneel, modern, duurzaam en gasloos sportcentrum. Na de opening van het sportcentrum wordt de buitenruimte aangepakt.

Sportcentrum De Gelenberg in Druten

Sporthal en turnhal

De sporthal en de gym- en turnhal in Druten zijn uitgerust met diverse voorzieningen, waaronder wandbasketsFlexoclimb klimramenakoestische panelen en een klimtouwinstallatie. De hal heeft ook een ringstelinstallatie met een elektrisch verstelbaar zwaaipunt. Grondpotten in de vloer bieden flexibiliteit voor het plaatsen van o.a. volleybalpalen en rekstokinstallaties. Daarnaast kunnen verplaatsbare producten zoals doeltjes en basketbaltorens veilig worden verankerd. In de gym- en turnhal is o.a. een serie Flexotronic plafondunits aanwezig, met een geplande installatie van een Walljumper trampoline tijdens de meivakantie. De sporthal kan met twee scheidingswanden in drie delen worden verdeeld.

Sporthal Het Plein in Utrecht

Ophijsbare doelen

De sporthal Het Plein in Utrecht beschikt ook over scheidingswanden. Daarnaast zijn er twee ophijsbare doelen geĂŻnstalleerd, een installatie met wegdraaibare ringstellen, een klimraam en vier Flexotronic plafondunits. Het Plein beschikt ook over akoestische panelen en een groot aantal grondpotten. Daarin kunnen de meegeleverde telescopische zuilen worden gebruikt. In combinatie met een rekstok of een combiframe kunnen de zuilen voor allerlei toepassingen worden gebruikt, zoals een parcours.

Positieve feedback

Tijdens de gebruikersinstructie behandelen Jurgen en Falco ieder vast en ieder los toestel in de accommodatie. Naast de uitleg wordt de werking gedemonstreerd en worden gebruikers aangespoord om zelf te gaan oefenen. Deze instructie volgt aan het einde van de oplevering van een accommodatie. Wij zijn blij met de positieve geluiden vanuit het publiek tijdens de instructie.

Wij helpen jou graag!

Kunnen wij jou helpen in jouw gymzaal of sporthal? Ontbreekt er iets aan de huidige sportinrichting, of ben je geĂŻnteresseerd in een volledig nieuwe aanpak? Neem dan contact op met Jurgen, Falco of een van onze andere vertegenwoordigers. Bekijk op deze pagina alles wat wij jou kunnen bieden op gebied van zaalinrichting. Wij zijn gespecialiseerd in gymzalen, sporthallen, speellokalen en turnhallen. Naast ons assortiment vaste toestellen kun je ook bij ons terecht voor verplaatsbare toestellen en sport- en spelmateriaal. Bekijk het assortiment in onze webshop!

De enthousiaste vakdocenten in het nieuwe sportcentrum De Gelenberg in Druten zijn er klaar voor! De enthousiaste vakdocenten in het nieuwe sportcentrum De Gelenberg in Druten zijn er klaar voor!