T-SPEC als transparante keuringsmethode

Je moet er als eigenaar van een sportaccommodatie niet aan denken: een ongeluk met een van jouw sporttoestellen. Als er sprake blijkt te zijn van nalatig handelen met betrekking tot de zorgplicht, dan kan de eigenaar aansprakelijk worden gesteld.

 

TÜV Nederland heeft een inspectiemethodiek ontwikkeld, T-SPEC, waarin de Europese normen met betrekking tot de veiligheid van sporttoestellen zijn verwerkt. TÜV heeft de monteurs van Janssen-Fritsen opgeleid
en geëxamineerd zodat allen inspecteren volgens de T-SPEC-methodiek. 

Bron: Groot, I. (2015, juni),Leveranciers van sporttoestellen inspecteren hun eigen product: is dit verantwoord?, Sport & Gemeente.


Monteurs aan het woord

Inmiddels wordt er al een tijdje met T-SPEC gewerkt. 
We laten een aantal monteurs aan het woord over de methodiek:

Frank van Vroonhoven:
“Inspecteren naar aanleiding van geldende normen, niet naar een persoonlijk gevoel of interpretatie.”

Jan de Blij:
“Voor mij als monteur zorgt T-SPEC voor transparantie. We werken op een vaste manier en keuren volgens Europese Norm. De klant krijgt door de identificatienummers beter zicht op de status van de materialen in zijn zaal.”

Job van der Zwart, manager training en opleiding bij TÜV Nederland:
“De focus van de inspecties is hierdoor op de veiligheid van de gebruikers van sporttoestellen komen te liggen.”

Mike Risseeuw, manager service Janssen-Fritsen:
“Ik ben trots op onze servicemonteurs en op ons bedrijf. Veel toestellen worden al meer dan 30 jaar intensief gebruikt. Graag willen we dat die toestellen nog een aantal jaren veilig gebruikt kunnen worden. Met T-SPEC kan dat op een verantwoorde wijze.”

 

Meer informatie over T-SPEC?

Neem contact op